Πατέντες, Εφαρμογές, Κατασκευές - Patents, Constructions - DIY'S...: ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ APERTURE, TO ISO KAI SHUTTER SPEED ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΜΕΡΑ
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ APERTURE, TO ISO KAI SHUTTER SPEED ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΜΕΡΑ

photography-shutter-speed-aperture-iso-cheat-sheet-chart-fotoblog-hamburg-daniel-petersΑν είστε αρχάριος φωτογράφος, θα ήταν χρήσιμο να έχετε έναν απλό οδηγό που να σας βοηθά να κατανοήσετε τις διάφορες ρυθμίσεις που μπορείτε να αλλάξετε στη φωτογραφική σας μηχανή DSLR.
Αυτό το χρήσιμο διάγραμμα από τον Daniel Peters στο Fotoblog Hamburg θα σας δείξει ακριβώς τι συμβαίνει όταν αλλάζουμε τις ρυθμίσεις της φωτογραφικής σας μηχανής.
Οι τρεις ρυθμίσεις σε αυτό το διάγραμμα είναι αυτό που οι φωτογράφοι αποκαλούν "το τρίγωνο της έκθεσης".Το  ISO είναι η ευαισθησία του αισθητήρα της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής στο φως. Το aperture είναι μια δομή στο φακό σας που λειτουργεί σαν την ίριδα στα μάτια μας. Ανοίγει και κλείνει για να αφήσει περισσότερο ή λιγότερο φως, και αλλάζει επίσης το βάθος πεδίου, ή πόσα διαφορετικά αντικείμενα μπορούν να παραμείνουν στο επίκεντρο συγχρόνως. Τελευταία είναι η ταχύτητα του κλείστρου, η οποία ελέγχει κατά πόσο χρόνο το κλείστρο της φωτογραφικής μηχανής παραμένει ανοιχτό κατά τη λήψη φωτογραφιών. Ένα μεγαλύτερο άνοιγμα του κλείστρου θα αφήσει περισσότερο φως, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει θόλωμα, εάν υπάρξει οποιαδήποτε κίνηση, ενώ η φωτογραφία έχει ληφθεί.

photography-shutter-speed-aperture-iso-cheat-sheet-chart-fotoblog-hamburg-daniel-peters

Πηγή:http://blog.hamburger-fotospots.de/kostenloser-download-foto-cheatcard-fuer-fotografen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου